Siirry pääsisältöön

Takaa naamioden -Jekyll & Hyde



Moikka tyypit!

Tällä kertaa päästään tutustumaan muutamaan Salon teatterissa pyörivän Jekyll & Hyde - musikaalin työryhmäläiseen, sillä mä sain haastateltavakseni Peter Nybergin, Teemu Veikkolaisen sekä Outi Ollilan.


Päästään tutustumaan heidän teatterialkuperäänsä, -kiinnostuksiin ja -ajatuksiin.


Ensimmäisenä Teemu Veikkolainen:






kuva: mikanurmiphotography



1.Kuka olet?

- Teemu Veikkolainen, 22-vuotias insinööriopiskelija Suomen Turust. Esitän musikaalissa Henry Jekyllin parasta ystävää John Uttersonia.


2. Miten kauan olet harrastanut/työskennellyt teatterin parissa?
- Teatterin parissa on tullut harrastettua nyt muutaman vuoden ajan eli vuodesta 2014 lähtien.

3. Miten innostus teatterin tekemiseen sai alkunsa?
- Kun opiskelin Salon lukiossa viimeistä vuottani, uskaltauduin vihdoin musiikkiteatterikurssille.
Arto Lindholmin ohjaama Rautapuu musikaali vei mukanaan ja sen aiheuttama huuma jätti kaipuun lavalle. Saman vuoden syksynä olin mukana ensimmäisessä produktiossani Salon teatterissa. Ja siitä se sitten alkoi.

4. Onko jotain unelmaroolia/produktiota, jota et vielä oo päässyt tekemään?
- Musikaalista Book of Mormon rooli Elder Price on sellainen rooli, joka olisi kerta kaikkiaan mahtavaa päästä tekemään vielä joskus. Toisaalta kyseinen musikaali, missä tahansa roolissa olisi varmasti äärettömän hauska kokemus.

5. Lempimusikaali?
- Myönnettäköön tähän väliin, että kyllä tämä Jekyll & Hyde produktio aika lailla täyttää unelmaprokkiksen ja lempimusikaalin kriteerit.
Musiikkiteatterin yhteinen teatteriretki Turun kaupunginteatterin Jekylliin & Hydeen vuonna 2013 sytytti pienen palon päästä mukaan kyseiseen musikaaliin. Välillä olen myös raivokkaasti laulanut ”Murha, murha” -kappaletta automatkoilla.

6. Mikä on sun mielestä teatterin tekemisen tärkein elementti?
- Tärkein elementti on toimiva työryhmä, jonka sisäinen ilmapiiri on hyvä. Sellainen, jossa jokainen tukee toinen toistaan ja kaikilla on sama vahva intohimo ja halu tehdä produktiosta mahtava spektaakkeli.

7. Sitten vielä ajatuksia Jekyll & Hyde prokkiksesta
- Upea. Kammottava. Itkettävä. Naurattava. Jekyll & Hyde prokkis on ollut aikamoinen tunteiden vuoristorata. On saanut vaikuttua ja liikuttua muiden upeasta tekemisestä ja samalla päästä toteuttamaan omia unelmiaan tällaisen musikaalin parissa. Lainatakseni erästä julkisuuden henkilöä: ”Ei voi ku hattua nostaa”.



Seuraavana Outi Ollila:








kuva: Outin facebookprofiilista


1.Kuka olet?
- Olen Outi Ollila Paimiosta. Musiikkialan ammattilainen. Harjoitin ja johdin Jekyll & Hyde musikaalin musiikin.

2. Miten kauan oot harrastanut/työskennellyt teatterin parissa?
- Olen työskennellyt vuodesta 1996 pääasiassa Paimion kesäteatterin eri musiikkiproduktioissa vastaten musiikin toteutuksesta.

3. Miten innostus teatterin tekemiseen sai alkunsa?
- Minut pyydettiin kapellimestariksi Viulunsoittaja katolla musikaaliin. Sen jälkeen olen saanut tehdä monta musikaalia ja musiikkinäytelmää.

4. Onko jotain unelmaroolia/produktiota, jota et vielä oo päässyt tekemään?
- Niitä on monta! Esimerkiksi My fair lady, Sound of music, Nunnia ja konnia ja monia muita.

5. Lempimusikaali?
- Tällä hetkellä ehdottomasti Jekyll & Hyde! Minulla oli ilo ja kunnia olla tekemässä sitä Salossa, ihanien ihmisten kanssa.

6. Mikä on sun mielestä teatterin tekemisen tärkein elementti?
- Rakastan haasteita ja teatterin taikaa. Ihmiset ja yhteen hiileen puhaltaminen, yhteisöllisyys. Ensi-illan huuma. Tuossa nyt muutama :D


Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan, todellakaan vähäisimpänä Peter Nyberg






kuva: mikanurmiphotography



1. Kuka olet?
- Hei! Olen Peter Nyberg, 24, ja viittä vaille valmis musiikkiteatterialan ammattilainen Salosta. Esitän pääosan Henry Jekyllin ja hänen pahan puoliskonsa herra Hyden.

2. Miten kauan oot harrastanut/työskennellyt teatterin parissa?

- Yläasteikäisenä alkoi musiikkihommat kunnolla ja aloin laulaa enemmänkin mies ja kitara -tyylillä. Kunnolla homma lähti kuitenkin liikkeelle vasta lukiossa, kun olin mukana Salon lukion musiikkiteatterissa, ”Paluu kielletylle planeetalle” -musikaalissa. Siitä se liekki roihahti ja hain klassiseen laulunopetukseen Salossa ja pääsin tekemään ensimmäistä teatterirooliani Teatteri Provinssin uunituoreelle päänäyttämölle, Sound of musicin Rolfina vuonna 2011.
Tuoreena ylioppilaana sain heti paikan Lahden musiikki -ja draamainstituutista vuonna 2014. Ensimmäinen ammattilaisproduktioni oli Chicago -musikaali Lahden kaupunginteatterissa. Vuosien varrella matkaan on mahtunut monia produktioita, joista Jekyllin & Hyden nimiosa on ehdoton kruununjalokivi.

3. Miten innostus teatteriin sai alkunsa?
- Innostus teatteriin on saanut alkunsa paristakin asiasta. Ensinnäkin ala-asteeni opettajasta, joka kannusti ja potki minua lavalle ja taisi sytyttää kipinän minussa.

Ensimmäinen näkemäni teatteriesitys vaahtosammuttimen kokoisena Jukka Linkolan Peter Pan -musikaali ja vuoden 2004 Phantom of the opera – Oopperan kummitus -elokuva. Rakastuin musikaaliin ensinäkemältä ja musta tulikin fanaattinen phan (pun intended). Sekä ammattilaisteatteriesitykset, kuten Helsingin kaupunginteatterissa Kaunotar ja hirviö sekä HOMO! vuonna 2012. Se olikin viimeinen naula arkkuun ja tajusin että musiikkiteatteri on sitä, mitä haluan tehdä, koska se on kantaaottavaa ja aatteisiin vetoavaa teatteria.

4. Onko jotain unelmaroolia/produktiota, jota et vielä oo päässy tekemään?
- Jos alkaisin listaamaan kaikki unelmani tähän, tästä tulisi kiusallisen pitkä selostus, mutta mainittakoon nyt muutama. Tohtori Zivago – Yuri Zivago, Les Miserables -Kurjat (mikä tahansa rooli), West side story (mikä tahansa rooli), The Wild party – Burrs, Humiseva Harju – Heathcliff, ja lopulta se ultimaattisin kaikista Phantom of the Opera -kummitus.
Olen päässyt jo tekemään kaksi unelmarooliani Jekyllissä & Hydessä sekä keväällä 2016 tuli tehtyä myös Rum Tum Tugger.

5. Lempimusikaali?
- Phantom of the opera – Oopperan kummitus. Produktioon liittyy totta kai valtava tunnearvo, mutta musiikki on mielettömän mahtipontista ja kaunista. Ja tarinahan on bittersweet. Siinä on jotain niin kaunista ja kamalaa.

6. Mikä on sun mielestä teatterin tekemisen tärkein elementti?

- Kuuntelu. Kokonaisvaltaisena vastauksena. Sekä lavalla että kulisseissa. Kaikille täytyy olla ystävällinen siivoojista lähtien ja tutustutaan kunnolla työryhmään ja keskustellaan jos jokin ei toimi.
Lavalla täytyy kuunnella niin, että tunne on mukana ja valmistautua yllättäviinkin muutoksiin, jos esimerkiksi kanssanäyttelijä unohtaa repliikin. On elettävä hetkessä.

7. Ajatuksia Jekyll & Hyde produktiosta
- Turun kaupunginteatterin versio vuonna 2013 löi minut ällikällä. Kun luin, että Salon teatteri tarttuu tähän produktioon, niin taisin naurahtaa ääneen ja sanoa: ”Good luck”.
Mieleni muuttui, kun näin, Äidinmaan näytöksessä istuessani kahvihuoneessa, pätkän ensemblen laulutreeneistä ja suuni loksahti auki ja huudahdin äänen: ”Jumalauta nää on kovia”!


En voisi olla kiitollisempi siitä, että saan olla mukana produktiossa, jossa porukalla on loistava yhteishenki, ammattimainen ote ja valtava taistelutahto näin suuren produktion tekemiseen.
Mikä menestys produktio onkaan ollut niin laulullisesti, kuin näyttelijäntyöllisesti, lavastuksen, valojen ja pukujenkin osalta.

Ei saisi omia produktioita kehua, mutta Salon Seudun Sanomat kirjoitti oikeutetusti, että tässä tehdään salolaista teatterihistoriaa. Se jää mulle ikuisesti isoksi jäljeksi sydämeen.




Toivottavasti nyt saitte kunnon kurkistuksen taakse naamioiden ja vähän käsitystä siitä, millasta porukkaa on ollu tekemässä Jekylliä & Hydeä.

-Nelli

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiset kunniaan! - Pikku naisia

Dramatisointi: Satu Rasila Ohjaus: Sini Pesonen Lavastaja: Tinja Salmi Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen Naamioinnin suunnittelu: Saara Tawast Äänisuunnittelu: Iiro Laakso Valosuunnittelu: Janne Teivainen Videosuunnittelu: Mika Hiltunen Rooleissa: Isla Mustanoja, Katariina Havukainen, Anna Airola, Linda Hämäläinen, Samuel Kujala, Riitta Salminen, Kimmo Rasila, Stefan Karlsson, Markus Ilkka Uolevi, Kirsi Tarvainen   Hurahdin Pikku naisiin Greta Gerwigin vuonna 2019 tulleen elokuvasovituksen myötä. Sen feministinen ote inspiroi, ja elokuvasta on jäänyt minulle muutama monologi sydämeen. Joten totta kai Turun Kaupunginteatterin versio kuului kevään odotetumpiin juttuihin. Ja yllättäen ohjaajan sanasta käy ilmi, että myös idea tähän versioon sai alkunsa Greta Gerwigin inspiroimana. *liput saatu   -Nelli   Odotin hyvää, sain parempaa! Pikku naisia taisi pompata suosikkinäytelmäkseni, jopa Lauri Maijalan Seitsemän veljeksen ohi. Näytelmä yhdistää modernin ja e

Kukoistava - Lou Salomé

  Käsikirjoitus: Aina Bergroth Ohjaus: Liisa Mustonen Lavastus: Jani Uljas Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen Naamioinnin suunnittelu: Jasmin Ora Valosuunnittelu: Jarmo Esko Äänisuunnittelu: Tuomas Rissanen Rooleissa: Linda Hämäläinen, Stefan Karlsson, Riitta Salminen, Ulla Reinikainen, Tomi Alatalo, Toni Harjajärvi   Heti, kun näin näytelmän teaserin tiesin, että haluan nähdä sen. En tiennyt tarinasta mitään, mutta halusin nähdä Linda Hämäläisen ensi kertaa isossa pääroolissa. En joutunut pettymään. *liput saatu -Nelli Mikä yhdistää Pikku naisia, Kysy siskoilta ja Lou Saloméa? Kyllä, ne ovat kaikki tarinoita vahvoista naisista, ja niissä nähdään lavalla Linda Hämäläinen (Turun Kaupunginteatterissa). Vahvat naiset tuntuvat olevan nyt pinnalla, enkä ihmettele. Naiseuden moninaisuus saa viimein valokeilan. Niin kuin monesti ennenkin (ja myös jälkeen) Lou jäi miesten varjoon. Itse en edes ollut kuullut hänen nimeään ennen näytelmän julkistusta. Hänen tarinansa me

Mielikuvituksellinen – Vihervaaran Anna

  Sovitus: Henna Piirto Ohjaus: Laura Mattila Lavastus ja projisointi suunnittelu: Alisha Davidow Pukusuunnittelu: Riia Leea Nieminen Valosuunnittelu: Kari Laukkanen Äänisuunnittelu: Jukka Vierimaa Naamiosuunnittelu: Eija Nurminen Rooleissa: Nenna Tyni, Jori Halttunen, Annukka Blomberg, Sara Pirhonen, Akseli Lehtinen, Aki Raiskio, Liisa Vuori, Anna Pitkämäki, Saana Hyvärinen, Luukas Rannankari   Minua harmitti, kun en kesällä 2022 päässyt Sauvon kesäteatteriin katsomaan Vihervaaran Annaa. Niinpä melkein hypin riemusta, kun näin että Anna nähtäisiin myös Lahden Kaupunginteatterissa. *liput saatu   -Nelli  Mä olen ehkä hieman myöhäisherännyt Annan viehätykseen, sillä tutustuin Annaan ja Vihervaaraan vasta keväällä 2022 Netflixin Anne with an E -sarjan kautta. Ja totta kai rakastuin heti. Tarinan verkkainen ja ei liian dramaattinen kulku houkuttelee mukaansa. Ihastuttavinta tarinassa on Annan mielikuvitus ja se miten kolmesta odottamattomasta ihmisestä tulee rakk