Kissojen viikset ja kasteiset kukat, kuparipannut ja viirukkaat sukat...
Moikka tyypit!Kävin elokuvissa katsomassa musikaalielokuvan Greatest showman ja siitä asti olen soittanut spotifysta elokuvan soittolistaa tauotta. Elokuva muistutti taas kerran siitä, miten paljon rakastan musikaaleja.

 Rakkauteni musikaaleihin alkoi teatteriharrastustani pari vuotta myöhemmin. Tarkalleen ottaen vuonna 2011 Teatteri Provinssin Sound of musicin myötä. (Julie Andrewsin tähdittämää elokuvaa en ole vieläkään päässyt näkemään).

 Musiikki voimistaa tarinan sanomaa ja luo kokijalle voimakkaimpia tunteita. Teatterin ja kulttuurin tarkoitus ylipäätään on saada kokija tuntemaan ja musikaalit tähän tarkoitukseen ovat mielestäni yksi voimakkaimmista keinoista. Rakastan musikaaleja vanhoista uusiin, disneystä Kurjiin. Suosikki elokuviani ovatkin Disneyn Kaksin karkuteillä ja Kaunotar ja hirviö. (Sekä vuoden -91 klassikko että Emma Watsonin tähdittämä uutusversio)

 Teatterin lavalla olen nähnyt vuosien varrella valitettavasti vain muutaman musikaalin, mutta ne ovat olleet vaikuttavia. Sain esimerkiksi nähdä Lahden kaupunginteatterissa vuonna 2014 Cats – musikaalin, viime vuoden alussa näin Tom of Finlandin Turun kaupunginteatterissa ja viime syksynä rakastuin totaalisesti Salon teatterin Jekyll & Hyde -musikaaliin. Sen musiikki on jäänyt pysyvästi soittolistalleni ja tarina sydämeeni. Muutenkin, jos joku kurkistaisi spotifyn ’soitetuimmat’ osiotani, voisi heti todeta minut musikaalifaniksi.

 Elokuvamusikaaleihin hullaannuin jo pienenä ja High school musicalin lauluja olen jo laulanut kymmenen vuotta ja La la landin laulut ovat soineet päässäni jo pitkään. Katsoin harmikseni Kurjat -musikaalin vuoden 2012 version netflixistä vasta vuosi sitten, mutta rakastuin siihen välittömästi. Anne Hathawayn tulkinta ’I dreamed a dream’ kappaleesta sai minut itkemään ja Hugh Jackman hurmasi minut.

  Eilen huomasin elokuvateatterissa itkeväni taas, vaikka sanon aina, että en itke elokuville usein, musikaalit saavat minut kuitenkin aina kyyneliin. Niin vaikuttavia ne ovat.

 Minulla on silti vielä moni klassikko näkemättä kuten : Singing in the rain, Cabaree ja Phantom of the opera

-Nelli

                               Jekyll (Peter Nyberg) laboratoriossaan.
                                 Kuva:      mikanurmiphotography


Kommentit

Suositut tekstit