kesäteatterinäyttelijän "pros and cons" -lista

"Ens kesänä mä en ainakaan sit oo kesäteatterissa..."

Ton lauseen on kuullut nyt kahtena viime kesänä mun suusta, mutta silti taas ollaan sen paikan edessä että täytyy vakavasti harkita tuleeko se tänä tulevanakaan kesänä pitämään paikkansa. Kesäteatterit hakee taas näyttelijöitään ja joillain kesän harjoituskausi puuskuttaa jo kovaa vauhtia eteenpäin. Oon ollut kahtena peräkkäisenä kesänä nyt Vaskion kesäteatteri Puutaivaassa ja nyt harkitsen taas osallistumista, mutta toisaalta taas voisin viettää teatterivapaan kesän (näyttelijämielessä) ja olla enemmän kavereitten ja perheen kanssa. Täytyypä siis tehdä kunnon plussa-/miinuslista ja toivoa että sen jälkeen olisin hippasen lähempänä päätöstä.

Oon siis ollu kolmena kesänä jo Vaskion kesäteatterissa kesinä 2014, 2016, 2017. Jokainen kesäteatteri on ollu ikimuistoinen ja joka kerta oon nauttinut olostani niin lavalla kuin lavan takanakin.
+ Sää. Sillon, kun se osuu kohdalleen se on ihanaa. Sellanen keli ettei ihan hiki hatussa tarvis vetää, mutta ei myöskään joutua esiintymään sateessa. Raikas ulkoilma menee myös sääkategoriaan
+ Loistava ohjaaja. Vaskion kesäteatterissa ohjaa tänä kesänäkin sama ihana ohjaaja, joka ohjasi viime kesänä.
+ Ihanat enskaribileet ja hautajaiset, jotka on kesällä vielä ihanampia, kun ne pääsee viettämään ulkona.
+ Teatterin ihana porukka, josta tulee kesäksi se toinen perhe. Joitain niistä ihmisistä ei tuu nähtyä, kuin vaan kesäteatterissa. Joka kesä mä olen Vaskiolta saanut uusia, rakkaita ystäviä ja ihania muistoja

 
Sitten miinusten vuoro
-Kesä Salossa. Kun on kesäteatterissa, on niin kiinni täällä että ei pääse kesää viettämään oikein kunnolla missään muualla paitsi sen kolmen viikon esitys tauon aikana. Tänä kesänä mulla ois kuitenkin ensi kertaa mahdollisuus viettää kesä Turussa kavereiden kanssa.
- Sää. Tulee myös tälle puolelle, koska sillon kun se ei osu kohdilleen, lavalla ei ole hauskaa. Kesällä 2016 yhdessä esityksessä Kasper, Jesper ja Joonatan vältteli valtavia vesilätäköitä raitiovaunujen kanssa. Myöskään hirveä helle ei ole mukava ja viime kesänä olin niin kateellinen Tamille joka sai pulahtaa ihanaan puroon.
- Ötökät. Hellehän houkuttelee myös ötököitä. Valtamon kioskilla jouduttiin loppu kesästä juomaan pelkkää värjättyä vettä, ettei houkuteltaisi ampiaisia, jotka tuntu sinä kesänä olevan kunnon liikekannalla.
- Ei aikaa kesäteatterille, siis muille. Viime kesänä ehdin nähdä kyllä Salon alueen kesäteatterit, mutta Vartiovuoren Rölli jäi kokonaan näkemättä, kun esitysajat meni niin päällekkäin eikä kolmen viikon lomallakaan ehdi kaikkea tekemään.

Tässä nyt plussat ja miinukset listattuna, mutta vielä en oo saanut päätöstä aikaiseksi. Onneksi on vielä muutama viikko aikaa.

-Nelli
                                                   Tam ja kissa <3 tätä on ikävä.

                                          Paras kolmikko: Kasper, Jesper ja Joonatan. 
                                          Kuva: Inkeri Lipasti


Kommentit

Suositut tekstit