Mitä näit nyt o!

Moikka tyypit!

Toivottavasti teidän kevät on lähtenyt mukavasti liikkeelle ja laittanut teatteritöppöset tutisemaan. Salo voi olla kaupunkina välillä vähän harmaa. Ja pieni. Mutta täällä tehdään paljon hienoa kulttuuria.

 Salon Taidemuseo Veturitallissa järjestetään aina aika ajoin näyttelyiden ohella myös erilaisia musiikkitapahtumia. Marraskuussa siellä järjestettiin säestetty mykkäelokuvailta, jossa esitettiin  Charlie Chaplinin "The Rink", Buster Keatonin "One Week" sekä Charlie Bowersin "There It Is" ja kaikki tämä museon normaalin näyttelypääsymaksun hinnalla! Lisää näitä!

Kulttuuritalo Kivassa järjestetään vähän väliä mitä mahtavampia konsertteja (ja toki muitakin kulttuuritapahtumia) kuten esimerkikis nyt tulevana sunnuntaina lavan valtaa Kabinettiorkesteri solistinaan OSMO IKONEN! Hei emmää sit vaan taas tuu kestämään. Ostin mulle ja äitille liput. Sanoin niiden olevan etukäteisäitienpäivälahja, muuut oikeesti halusin vaan salaa sinne kaverin. Höhö.Ja sit 5.5. siellä on Ella&Frank -konsertti, jota en myöskään kykene odottamaan kaikki pöksyt ja sukat jalassa! Sillon jamit laittaa pystyyn SUMU Big Band solisteinaan Aili Ikonen ja Sami Pitkämö.

Sit meil on tääl Salos toi Hometown tos Asemakadulla ja se on joskus paljon muutakin ku sporttibaari. Esimerkiksi kahtena kesänä siellä on järjestetty Iltatorin jatkoja aina torstai-iltasin ysin jälkeen. Eli siis livemusaa aina paikallisista muusikon blantuista Sami Saareen, Antti Koivulaan ja Riku Rajamaahan. Nytkin on taas alkanu torstai-iltojen ilottelu eli Homiksen House Band soittaa livemusiikkia joka (tai ainaki melkein) torstai ysin jälkeen. Eilenki siellä oli maailman ihanin Emmi Raasumaa.


Mitä teattereihin tulee niin tässä kaupungissa luulis olevan jokaiselle jotakin. Salon Teatterissa menee parhaillaan Woody Allenin abstrakti komedia Jumala, kesäkuun puolivälissä Vuohensaaren lauteille astuu turkulainen yksityisetsivä Jussi Vares ja syksyllä Mariankatu 3:n lavan silpoo ja raastaa verille William Shakespearen Macbeth.

Lisäksi Nuori Näyttämö -hankkeen esitys Ainon aito minä on nähtävissä Salon Teatterikoulun versiona Salon Teatterissa parhaillaan! 
Rasmus Lindbergin näytelmästä tuli hitti kertaheitolla, kun se saavutti nuoret tekijät Ruotsissa. Sama taitaa toistua Suomessa, sillä iso joukko nuoria työskentelee tämän saman tekstin kimpussa mm. Helsingissä, Tampereella, Kemissä ja Kotkassa.
Esitystä esitetään Salon Teatterilla yhteensä kuusi kertaa 20.4. - 12.5. Esitys siirretään Suomen Kansallisteatterin Pienellä näyttämölle Nuori näyttämö-festareille! Een taaskaan kestä! Kuinka huisia?! (Ja kyllä, vaikka olen kolmekymppinen, voin käyttää sanaa 'huisi' kuten myös sanoja 'töllätä' ja 'eri kiva'. FYI)


Teatteri Provinssissa on tänä keväänä paljon vierailevia esityksiä, kuten yksi kaikkien aikojen suosituimmista tuotannoista - Mika Nuojuan ja Martti Suosalon tähdittämä Kiviä taskussa (25.5.).
Ja kun kesä alkaa, heräävät eloon allergioiden ja perhosten lisäksi myös Salon seudun kymmenet kesäteatterit! Hiphurraa!

Tästä ei ollut tarkotus tulla mikään myyntipuhe, mutta kappas kehveli kuinka kävikään. Salossa järjestetään koko ajan ja ympäri vuoden mahtavia tapahtumia ja toivon, että te tyypit löydätte paikalle! Niin on mahtava kevät menossa ja mieletön kesä tulossa! Ja tässä oli vaan nää Salon meiningit ja niistäki vaan murto-osa. Sithän meil on Turku, Helsinki, Tampere ja villinä korttina vaikka Forssa! Kato kaikkee o ku osaa kattoo, vai kummot?

-Katja

Kommentit

Suositut tekstit