Siirry pääsisältöön

"Jonkun on oltava" - Kellokosken prinsessa

 Käsikirjoitus ja ohjaus: Alina Kilpinen

Musiikin sävellys ja

laulujen opetus: Antti Ainola

Koreografiat: Venla Viisanen

Lavastus: Sanna Leppänen

Puvustus: Jenny Sainio, Marika Hämäläinen

Graafikko: Marcus Lindén, Susanna Karhu

Tuotanto: Mia Kuisma

Kuiskaaja: Pia Poikonen

Kuvat: Anni Arvilahti

Rooleissa: Sanni Suvila-Nuutinen, Marjukka Paajolahti-Halme, Susanna Karhu, Satu Elg, Arto Pasio, Pia Nummila-Väkiparta, Anni Mäenpää, Anna Virtanen, Elina Virtaperko, Saila Rouhiainen, Arska Halme, Sami Virta, Nora Koivunen, Elviira Väyrynen, Minna Laiho

 Vuohensaaren kesäteatteri on jo melkein jokavuotinen perinne

-Nelli

 Salon Teatteri selkeästi profiloituu voimakkaisiin tarinoihin, mutta löytää niihin jotain uutta. Ainakin näin voi sanoa viimeaikaisista näytelmistä Ulvova mylläri, Rouva C. ja nyt Kellokosken prinsessa. Teatteri jatkaa myös Pauliina Saloniuksen viitoittamalla tiellä ihmismielen sopukoihin. Tämän kesän näytelmä on kuin osa trilogiaa, jonka voisi katsoa muodostuvan Seili -musikaalista (Salon Teatterissa 2020), Ulvova mylläri – näytelmästä (Vuohensaaren kesäteatterissa 2023) ja Kellokosken prinsessa -musiikkinäytelmästä.

Prinsessaa voi todella nimittää musiikkinäytelmäksi, sillä Antti Ainolan säveltämät kappaleet luovat tarinaan tunnelmaa ja täydentävät tunnekokemusta, niin kuin hyvin istuva musiikki näytelmässä tekeekin. Koko ensemble on taidokasta ja miellyttävää kuunneltavaa, mutta erityisen noston saavat Prinsessana nähtävä Sanni Suvila-Nuutinen ja Sofia Pálmenia näyttelevä Anni Mäenpää.

Kellokosken tarina prinsessasta on pääpiirteissään varmasti monelle tuttu ja Salon Teatterin markkinoinnissa onkin korostunut, että nyt ei tulla toistamaan esimerkiksi Prinsessa -elokuvaa. Lupaus on "ei perisuomalaista kesäteatteria, jossa keskitytään Kellokosken iloisiinkin puoliin ja yhteisöllisyyteen."  Lupaus täyttyy, ja silti katsomossa heräsi tuttu tunne turvallisesta Suomen kesäteatterista.

Alina Kilpinen on ohjannut ja käsikirjoittanut todellakin sairaalan yhteisöä esiin nostavan teoksen. On pitkiä hetkiä, jolloin prinsessa ei edes ole lavalla, mutta häntä ei ehdi kaipaamaan. Kaikki lavalla nähtävät tekijät ovat niin vangitsevia. Erityisesti Satu Elgin Eva Juselius nostaa esiin Elgin taidot fyysisenä näyttelijänä ja hahmonrakentajana ja Anna Virtasen Miina ja Anni Mäenpään Sofia ovat miellyttävää katseltavaa. (Joskin paniikkikohtauksen esittäminen ei tuntunut todelliselta).

Paikoin tarinaa olisi voinut nopeuttaa ja tunnelmoivaa tyylikeinoa leikata, mutta kaiken kaikkiaan Vuohensaaren Kellokoskella viihtyy.

Ensi-illassa nähtiin myös teatterin taikaa, kun toisen puoliajan alussa ylilääkäri Soinisen (Arska Halme) ollessa yksin lavalla sinne lennähti lokki, joka viihtyi estradilla hyvän tovin. Se vaikutti kuin suunnitellulta ja vitsailimmekin, että lokki on koulutettu.

 P.s. Myös itse ohjaaja nähtiin ensi-illassa lavalla hoitaja-Maritan roolissa

 Esityskausi 6.7.-9.8.

 

Kuva: Anni Arvilahti

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nostalginen - Kolme iloista rosvoa

  Ohjaus: Samu Loijas Käsikirjoitus: Thorbjørn Egner Suomennos: Aila Meriluoto Lavastus: Niina Suvitie Pukusuunnittelu: Marjo Haapasalo Nuket ja tarpeisto: Pia Kalenius Koreografia: Eeva-Liisa Louhi Musiikin sovitus: Valtteri Lipasti Äänisuunnittelu: Mikko M. Koskinen Maskeeraus ja kampaukset: Alisa Oksanen Ohjaajan assistentti: Helka Tanskanen Graafinen suunnittelu ja valokuvaus: Frans Rinne Markkinointivastaava: Linda Valtonen Tuotantovastaava: Eeva Roisko Rooleissa: Markus Niemi, Thomas Dellinger, Joonatan Perälä, Anna Ranta, Joonas-Petteri Nieminen, Jarkko Kallionpää, Miia Wakonen, Jasmin Mehtälä, Olivia Dellinger, Aino Honkanen, Aaron Kalliola, Urho Kallionpää, Kauko Luttinen, Ilona Petäjä, Eedi Roisko, Enia Roisko   En ole blogissa vielä varmaan koskaan suoranaisesti käsitellyt lastennäytelmää, vaikka Pieni Merenneito ja Vihervaaran Anna vähän genreä sivuavatkin. Se tuntuu hassulta, sillä rakastan lastenteatteria sekä tekijänä että katsojana. Kesäperinteemme lapsuudessani oliki

Kukoistava - Lou Salomé

  Käsikirjoitus: Aina Bergroth Ohjaus: Liisa Mustonen Lavastus: Jani Uljas Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen Naamioinnin suunnittelu: Jasmin Ora Valosuunnittelu: Jarmo Esko Äänisuunnittelu: Tuomas Rissanen Rooleissa: Linda Hämäläinen, Stefan Karlsson, Riitta Salminen, Ulla Reinikainen, Tomi Alatalo, Toni Harjajärvi   Heti, kun näin näytelmän teaserin tiesin, että haluan nähdä sen. En tiennyt tarinasta mitään, mutta halusin nähdä Linda Hämäläisen ensi kertaa isossa pääroolissa. En joutunut pettymään. *liput saatu -Nelli Mikä yhdistää Pikku naisia, Kysy siskoilta ja Lou Saloméa? Kyllä, ne ovat kaikki tarinoita vahvoista naisista, ja niissä nähdään lavalla Linda Hämäläinen (Turun Kaupunginteatterissa). Vahvat naiset tuntuvat olevan nyt pinnalla, enkä ihmettele. Naiseuden moninaisuus saa viimein valokeilan. Niin kuin monesti ennenkin (ja myös jälkeen) Lou jäi miesten varjoon. Itse en edes ollut kuullut hänen nimeään ennen näytelmän julkistusta. Hänen tarinansa me